Agricultura de Precizie, editia II

DIGITALIZAREA ECONOMIEI RURALE

28 MARTIE 2018

Hotel Pullman București

PARTENERI

STRUCTURA EDITIEI 2018

TMT PR cu sprijinul USAMV Bucuresti  USAMV CLUJ și în parteneriat cu Agro TV crează unica platformă de lucru din România pe tema Agriculturii de Precizie, locul unde actorii implicați în realizarea și implementarea agriculturii viitorului vin să dezbată și să propună soluții inovatoare, generatoare de profit pe termen mediu și lung.

Piaţa agriculturii de precizie se va dubla până în 2021 estimările arată ca la nivel global aceasta va atinge 4,2 miliarde de euro, iar un fermier va ajunge să hrănească 256 de persoane până în 2030, de la 26 de persoane în prezent. Noua Politică Agricolă Comună 2020 va continua să încurajeze prin stimulentele financiare, precum și schemele de sprijin, atât capacitatea fermierilor de a investi în tehnologiile agricole de precizie cât și în inovărea în domeniu prin susținerea proiectelor de cercetare H2020. Conferința Agricultura de Precizie este unica de acest fel din România și aduce în prim plan date relevante de piață, tendințe cât și studii de caz și modele de bună practică exemplificate de fermierii noștri.

PANEL I

AGRICULTURA DE PRECIZIE – O OPORTUNITATE PENTRU FERMIERII EUROPENI SUSȚINUTĂ ȘI PRIN PAC 2014-2020

TEMA 1. UNDE SE AFLĂ ROMÂNIA DIN PUNCT DE VEDERE AL TEHNOLOGIILOR DE PRECIZIE?

TEMA 2. CARE ESTE POTENȚIALUL PE CARE AGRICULTURA DE PRECIZIE ÎL ARE ÎN DEZVOLTAREA ECONOMIEI RURALE

PANEL II

APLICAȚII ALE AGRICULTURII DE PRECIZIE

În acest panel vom analiza care este nivelul investițiilor în ceea ce privește echipamentele și tehnologiile de precizie în România și care sunt principalele modele de lucru aplicate de fermierii români care fac performanță în agricultură.

TEMA 1. AGRICULTURA DE PRECIZIE ÎN CULTURA MARE

TEMA 2.  AGRICULTURA DE PRECIZIE ÎN BUNASTAREA ANUMALELOR

Fiecare dintre cele 2 paneluri va include date de piață, soluții pentru acces la finantare, inovațiile aduse în fiecare dintre cele 2 sectoare și modele de bună practică.

PREZENTARI STUDII DE CAZ – pentru a înțelege care sunt așteptările, standardele și cerințele fermierilor când este vorba despre agricultura de precizie.

SESIUNE WORKSHOP –  împreună oferim posibilitatea invitaților să obțină întâlniri 1 la 1 cu diferiți actori din agricultura de precizie.

III EXPO SHOW

Inovațiile permanente în agricultura de precizie au facut ca Europa să fie considerată un adevărat Silicon Valley, iar România a reușit să prezinte la Bruxelles cu o serie de proiecte ce au primit recunoaștere în sector. O parte dintre acestea pot fi vizitate în zona de expo a conferinței.

SPEAKERI EDIȚIA 2018:

Sergiu DIDICESCU
Sergiu DIDICESCUEIP AGRI, DG AGRI COMISIA EUROPEANA
Educat în economie agricolă, a lucrat pentru Ministerul Agriculturii din România și DG AGRI Comisia Europeana. Din 2013 este ofițer de practică in ferme în cadrul serviciului EIP AGRI.
Daniel BUDA
Daniel BUDAEuroparlamentar, PARLAMENTUL EUROPEAN
Membru în Comisia pentru agricultură și dezvoltare rurală, dar și în Comisia pentru dezvoltare regională din cadrul Parlamentului European. Absolvent al Facultăţii de Zootehnie (USAMV Cluj) si al Facultăţii de Drept, Universitatea Babes Bolyai.
Mihai TURCANU
Mihai TURCANUMembru al Parlamentului European
Comisia pentru piața internă și protecția consumatorilor (IMCO), Delegația pentru relațiile cu Canada (D-CA), Comisia pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară (ENVI).
Alexandru POTOR
Alexandru POTORSecretar de Stat, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale
Absolvent al facultăţii de Administraţie Publică din cadrul Academiei de Studii Economice, dar şi absolvent de drept. Fost Preşedinte al Federaţiei Naţionale a Grupurilor de Acţiune Locală (FNGAL). Implicat activ în reformarea Politicii Agricole Comune după anul 2020.
Emil DUMITRU
Emil DUMITRUPreședinte Federația Națională PRO AGRO
Susținător al utilizării fondurilor europene pentru achiziții complexe în agricultură care să asigure dezvoltarea și implicit reducerea deficitului comercial național.
Sébastien RECORD
Sébastien RECORDSpecialist Agri Tehnologii & Agricultură de Precizie în Europa Centrală
Coordonator grup de lucru agricultura CCIFER, consultant în aplicarea de soluții inteligente pentru o agricultură mai rentabilă și mai durabilă.
Elena MATEESCU
Elena MATEESCUDirector General Administratia Nationala de Meteorologie
Coordonator proiecte de cercetare -Cooperare europeana si internationala CEI – H2020, ERANET JPI Climate, Danube Transnational Programme 2014-2020;

Livia VIDU
Livia VIDUProf. dr. habil. USAMVB
Cercetător Științific, director proiect cercetare H2020 Data Driven Dairy Decisions for Farmers – 4D4F
Mugur JITEA
Mugur JITEAProf dr. în cadrul Departamentului de Științe Economice, USAMV Cluj-Napoca
Specialist și cercetător în dezvoltare rurală sustenabilă și politici agricole. Membru în cadrul Focus Grupului Agricultură cu Înaltă Valoare Naturală organizat de către Comisia Europeană în Cadrul Parteneriatului European pentru Inovare.
Nicusor SERBAN
Nicusor SERBANFondator Agroserv Măriuța
Inginer agronom pasionat de învatare și inovare continuă. Experiența de peste 20 de ani în antreprenoriat și munca asidua i-au adus satisfacția realizării de proiecte grandioase.
Octavian GROZA
Octavian GROZADirector tehnic SC LUX COM SRL
Agronom specializat în protecția plantelor și agroecosistemelor, cu peste 25 de ani de muncă practică și de cercetare în prezent controlează peste 4500 de hectare.
Teofil DASCALU
Teofil DASCALUManager FrizonGroup
Grupul Frizon cu acționariat olandezo-român activează în România de 5 ani și exploatează aproximativ 3800 ha în județele Vrancea și Galați. Tehnologia prin agricultura de precizie a determinat o dezvoltare continuă, ajungând să reprezinte un punct forte al grupului.

Arnaud PERREIN
Arnaud PERREINAdministrator SOPEMA si Presedinte APPR
Susținător al celor mai noi tehnologii privind agricultura de precizie pe care le și aplică în ferma Sopema de 4 000 ha din județul Ialomița.

Sandu MICLAUS
Sandu MICLAUSDirector Tehnic HOERMANN ROMANIA
HOERMANN ROMÂNIA oferă soluții la cheie pentru fermele zootehnice începând de la proiectare, construcții adăposturi, consultanță în ceea ce privește fluxul tehnologic și echiparea interioară, service 24H cât și produse și servicii de întreținere și mentenanță.
Valerian IȘTOC
Valerian IȘTOCBusiness Development Director Agricultura Plus
Agricultura Plus face parte din grupul Origin Enterprises si vine in sprijinul fermierilor pentru a crește eficiența inputurilor folosite in fermă. În Romania grupul este reprezentat prin distribuitorii Comfert și Redoxim.
Mihai CONSTANTINESCU
Mihai CONSTANTINESCUSpecialist agricultură Ministerul Apelor si Padurilor
12 ani de experiență în finanțări europene pentru investiții în dezvoltare rurală, agro-mediu și eco-condiționalitate.

ULTIMELE ȘTIRI

GALERIE FOTO EDIȚIA 2017

Aducem noutățile în Agricultura de Precizie!

CONFERINTA VA INCEPE IN

0
0
0
0
Days
0
0
Hrs
0
0
Min
0
0
Sec
2018-03-16T15:28:00+00:00