AGROTURISM, MODELE DE DEZVOLTARE RURALA

EDITIA I, 2018, BUCURESTI

In Romania fondurile europene alocate in perioada 2000-2014 au impactat puternic dezvoltarea socio-economica a mediului rural iar numarul facilitatilor destinate agroturismului a crescut de la 3121 la 6089 de unitati.

Ne propunem sa cream un nou cadru de discutii pentru a analiza impactul politicilor de dezvoltare rurala asupra macroeconomiei romanesti dar si sa aflam la cald care este viziunea actorilor implicati in proiecte destinate agroturismului national. Va invitam sa ne contactati pentru a stabili inca de pe acum detaliile unei colaboarari pe aceasta tema.

Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC) estimează că un număr de aproximativ 8.000 de gospodării țărănești (ferme agroturistice și pensiuni) vor fi integrate, în perioada următoare, în rețeaua națională și europeană de turism rural. Principalele regiuni, județe și localități implicate în derularea turismului rural sunt situate în arealul carpatic, subcarpatic, Depresiunea Colinară a Transilvaniei, Delta Dunării, Podișul Mehedinți şi judeţul Suceava.

În ceea ce priveşte evoluţia generală a turismului naţional, statisticile pentru România sunt încurajatoare, iar potrivit datelor furnizate de I.N.S. ţara noastră înregistrează unul dintre cele mai rapide ritmuri de creștere a numărului de înnoptări în hoteluri și unități de cazare turistice , rata de creştere anuală fiind de aproximativ 15%.

În 2017, aproximativ 12 milioane de turişi au vizitat România, turismul balnear fiind segmentul care si-a dublat efectiv volumul anul trecut.

Inregistreaza-te
Propune un speaker

CONFERINTA VA INCEPE IN

0
0
0
0
Days
0
0
Hrs
0
0
Min
0
0
Sec

CONTACT

2018-01-16T07:05:21+00:00